• balanca00
 • blanaca01
 • blanaca01
 • blanaca01
 • Kolesarski klub DOLENJSKA BALANCA
 • Kolesarski klub DOLENJSKA BALANCA
 • Kolesarski klub DOLENJSKA BALANCA
 • Kolesarski klub DOLENJSKA BALANCA
 • Kolesarski klub DOLENJSKA BALANCA

Balan-carji v letu 2019

Napisal Mitja Sluga. Posted in Novice.

 

Prihaja veseli december in s tem čas, da se ozremo nazaj in pogledamo kaj smo dobrega naredili letos in kako bomo lahko bili drugo leto še boljši. Ker vas o svojih zgodah in prigodah redno obveščamo tudi preko tega glasila, bom v nadaljevanju podal kratek pregled delovanja v letošnjem letu.

 

Začetek leta je bil ugoden za kolesarske užitke, spomlad pa nikakršna, tako sem letos najbolj  zmrzoval na kolesu na  cvetno nedeljo 15. aprila.  Nasploh nam letošnje leto z vremenom ni najbolj služilo, če izvzamemo jesen, so pa ta čas dnevi že krajši in kolesarsko manj »uporabni«.

 

Kolesarske in druge klubske aktivnosti potekajo skozi celo leto, aktivnosti je precej in vseh 61 članov lahko najde zadovoljstvo v bolj ali manj organiziranih aktivnostih. Veliko aktivnosti organiziramo tudi v sodelovanju z drugimi organizacijami, bodisi iz občine ali iz soseščine, pa tudi od drugod.

Pomembna aktivnost vsako leto je občni zbor kluba, ker je bilo to leto navadno, brez volitev ali kakšnih prelomnih odločitev smo to rutinsko opravili že 18 januarja. Do maja meseca smo se na rekreaciji enkrat tedensko ukvarjali tudi z drugimi športi, v glavnem s kombinacijo nogometa in brcometa. Kljub nekaj manjšim poškodbam, kakšne večje, na srečo ni bilo. Številčno smo se udeležili tudi skupnih priprav v Istri, vikend smo preživeli v Poreču in na Istrskih cestah. Skozi celo leto tudi pridno polnimo Kolesarsko – pohodno knjigo na Trebelnem.

 

Veliko damo na tradicijo, tako smo tudi letos organizirali:

-          Marca, skupaj z občino Mokronog Trebelno  in Turističnim društvom Mokronog 5. Dobrodelno kolesarjenje in pohod po obronkih občine Mokronog-Trebelno.  Letos smo nabrali 790 Evrov in jih izročili Šolskemu skladu za socialno ogrožene otroke v OŠ Mokronog, namensko za  šolo  v naravi in s tem marsikomu omogočili udeležbo.

-          Maja, 5. Kolesarski vzpon na Trebelno za pokal Trebelanček

-          Junija, v sklopu Kresne noči 14. Kolesarski maraton po Mirnski dolini

-          Julija, Kolesarjenje v spomin Jožeta Hočevarja

-          Septembra, skupaj s Konzorcijem Zakladi doline Mirne 4. Ženski kolesarski maraton ZDM in MTB kolesarjenje

-          Decembra, 9. Štefanov skok – pohod v Nebesa

 

Opravili smo tudi nekaj večjih kolesarskih podvigov:

-          Brankotov memorial (Mokronog-Ljubljana-Orle-Trebeljevo- Sv.Vrh)  - 140km

-          Kolesarjenje na Vinsko vigred v Metliko in nazaj  - 130 km

-          Kolesarjenje v Ormož in Prlekijo – 180 km

-          Kolesarjenje v Strunjan – 170 km

-          MTB Kolesarjenje po Parenzani od Strunjana do  Poreča – 110 km

-          Kumski izziv – cestno in MTB kolesarjenje os Sv. Roka do Kuma in nazaj

 

Povezovali smo se tudi z našimi prijatelji iz sosednih klubov, v okolici predvsem s kolesarji iz Sevnice,Trebnjega JB Teamom ter žensko kolesarsko ekipo BTC city,  pa tudi  iz Hrvaške in iz Hercegovine. Skupaj smo opravili bolj ali manj zahtevne in zanimive kolesarske ture kot so: Od Zore do mraka po mejah Sevniške občine, Blagoslov koles na Šmarčni,  12 urno kolesarjenje, dobrodelno kolesarjenje v Trebnjem, Korenčkov maraton in podobne.

Sodelovanje v akciji Slovenija kolesari 2019 je vsako leto izziv za večino članov. Pojavljali smo se na naslednjih rekreativnih kolesarskih maratonih: Bike festival v Portorožu, Maraton po dolini Krke v Novem mestu, Sevniški maraton, Maraton treh občin Grosuplje, Trebanjski kolesarski maraton, Jernejev maraton v Šentjerneju, Maraton mostov Krke Zameško, Kolesarski maraton po deželi cvička Krško, Istrski kolesarski  maraton v Kopru, zaključna prireditev Slovenija kolesari v Ankaranu. Zaključne prireditve se je udeležilo 18 naših članov, akcijo Slovenija kolesari pa je opravilo 11 članov.

Seveda ne bi bili nobeni kolesarji, če se ne bi udeležili tudi tekmovalnih prireditev. Tako smo tekmovali na  Maratonu Franja, Istrskem maratonu ter vzponih na Trebelno, Nebesa,  Rihpovec, Lisco, Javorovico in še kakšen hribček bi se našel.  Da tudi tekmovalno nismo tako slabi smo potrdili s precejšnim številom  zmagovalnih stopničk na teh prireditvah in mnogimi osebnimi rekordi.

V letošnjem letu je na  polno zadihala tudi MTB sekcija, ki je pod vodstvo Roberta Oštirja opravila kar nekaj uspešnih izzivov, poleg že omenjene Parenzane, Kumskega izziva in Nebes so opravili še precej gorsko kolesarskih  tur ter trasirali kar nekaj prog v Mirnski dolini.

Miran,  naš kolesarsko najbolj aktiven  član, je zelo resno vzel moj lanski izziv in je letos že odpeljal 12.000 km. Konec  novembra  se mu je števec obrnil na 12000, res podvig, ob rednem delu v povprečju  vsak mesec odpeljati 1000 km res ni mačji kašelj.  Miran, vsa čast in čestitke. Lestvico za naprej si postavil visoko, za naslednjo leto pa si višino postavi kar sam.

Posebno priznanje si zasluži tudi Sluga Sandi,  saj je na Maistrov dan  23. novembra, odpeljal 100-ti  letošnji vzpon v Nebesa. Mislim pa, da je bilo vzponov na Trebelno še več, zato vse čestitke za vztrajnost.

Balan-carji bomo postali polnoletni, saj v letu 2020 stopamo v osemnajsto leto delovanja KK Dolenjska Balanca.

Člani in vodstvo kluba se zahvaljujemo vsem, ki so man kakorkoli pomagali pri realizaciji naših aktivnosti. Vsem  pa želimo veliko uspeha in čim lepših poti v prihajajočem letu 2020.

 

Kolesarček Balanček

 

 

Kontakt

 • 041-724-203 - Mitja
 • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kolesarski klub Dolenjska BALANCA

 • Pod gradom 2
  8230 Mokronog

Obiščite nas na facebooku